Skip to Navigation

Výživa v nemoci

Klinická výživa může pomoci zvýšit účinky léčby mnohých onemocnění, a to buď jako vhodný doplněk farmakologické léčby nebo jako nutriční podpora, která pacientům dodá sílu pro boj s nemocí. 

Vědecké poznatky v oblasti výživy se rychle vyvíjejí a opakovaně poukazují na možnosti využití výživy v rámci nových přístupů k léčbě specifických onemocnění nebo zdravotních problémů. Výzkum výživy je úspěšný a neustále pokračuje v oblastech tak různorodých jako je například imunita (HIV) a neurologie (mozkové funkce).

Již nyní můžeme nalézt pacienty užívající produkty společnosti Nutricia v širokém spektru terapeutických oblastí:

  • nádorová onemocnění
  • mozková mrtvice
  • podvýživa u dětí
  • podvýživa u seniorů
  • diabetes
  • sarkopenie
  • dysfagie
  • selhání ledvin
  • dekubity
  • chronická obstrukční plicní nemoc/onemocnění dýchacích cest
  • kojenecká alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM)
  • vrozené metabolické poruchy
  • farmakorezistentní epilepsie